Gruppträning

 • På Träningslagret hittar du alltid det senaste inom gruppträning. Vårt mål är att ge Dig de mest effektiva och stimulerande klasserna i Karlskoga. Vi arbetar ständigt med att vidareutveckla vårt utbud så att Du som kund ska få den bästa gruppträningen i Karlskoga.

Klassbeskrivningar:

 • Connector.

  Mamma-barn träning

  Mamma-barn-klasserna består av lättare konditionsträning följt av styrkeövningar. Konditionsdelen görs på step up-låda medan barnet är på mattan. Sedan kan man träna antingen med viktplatta eller med barnet i styrkeövningarna.

  Övningarna är anpassade för den nyblivna mamman och det är fokus på bäckenbotten samt stärkande rygg- och bålövningar där mammor ofta är svagare på grund av mycket lyft, amning och kel framför kroppen.

 • Connector.

  Crosstraining

  En styrke/konditionsklass som passar den som tränat ett tag.
  Stationsövningar blandat med styrkeövningar samt konditionsövningar. Med eller utan redskap.

 • Connector.

  Stronger 45

  Styrketräning där du blir starkare i hela kroppen med ett effektivt, roligt och utmanande upplägg.Vi använder olika typer av vikter och utmanar oss genom att träna flera muskelgrupper samtidigt.Dina svaga länkar som t ex rygg, bål, axlar blir starkare utöver styrkeeffekt för hela kroppen. 45 min.

 • Connector.

  HIT

  Högintensiv intervallträning, 30 min: Tuff träning i korta intervaller. Passar dig som är tränad och vill utmana dig själv. Kom uppvärmd.

 • Connector.

  Core

  30 min fokus på mage och rygg. Styrka och bålstabilitet tränas.

 • Connector.

  Box

  Box-klass med slag och kickar.

 • Connector.

  Easyline 45

  Succéträningen fortsätter.Enkelt, roligt och effektivt.
  Kondition, styrka och förbränning. Cirkelträning i stilfulla, enkla maskiner. Inga inställningar – enkel och rolig träning som passar alla.

 • Connector.

  Easyline Killer

  Vi höjer ribban för dig som tränar Easyline tidigare och för dig som törs! En utmaning för hela kroppen.
  Lunchpass=45 min, Kvällspass=60 min

 • Connector.

  Må bäst Easyline

  Rehab-/lättare träningsgrupper. För att deltaga i en Må bäst grupp måste du vara inskriven i en Må bästgrupp. För mer info ring 0586-33900.

 • Connector.

  Bodypump®

  Styrketräning i grupp till härlig medryckande musik med skivstång och vikter.

 • Connector.

  Bodycombat®

  Blandning av olika kamsporter som karate, Thai Chi, Kick-boxning, Tae Kwando mm till peppande musik.

 • Connector.

  Bodybalance®

  Är en blandning av yoga, thai chi och pilates som gör Dig fokuserad och lugn. Du tränar styrka och rörlighet till skön och följsam musik.

 • Connector.

  TRX

  Funktionell träning. Med TRX använder du den egna kropptyngden och gravitation för att träna styrka,
  balans, flexibilitet
  och stabilitet. Man använder sig av sk band när man tränar.

 • Connector.

  Kinesis

  En ny träningsupplevelse baserat på revolutionerande teknologi. Kinesis® gör din träning friare, mer naturlig och utan begränsningar.
  Kinesis® kombinerar innovation, ergonomi och design och skapar funktionella träningsmaskiner som tillåter tredimensionella rörelser för en mer naturlig träningsupplevelse.

 • Connector.

  Må bästgrupper

  Rehab och lättare träning. För mer info ring 0586-33900.

 • Connector.

  Spinning

  Cykelträning i grupp.

 • Connector.

  Indoor Walking (IW)

  Träningsformen får såväl senior till elit. En säker träningsmetod med låg belastningsrisk där hela kroppen tränas. Indoor Walking är en gruppträningsform där du går/löper/stakar på en stationär “walker”, crosstrainer. Huvudsyftet med träningen är kondition men den erbjuder också utmaningar i bålstabilitet, hållning, balans och styrka för ben/höft och armar/skuldror. Konditionsträning som alla klarar av.

 • Connector.

  Fortgjort träning (FG)

  Alla Fortgjort klasser (FG) är 25 min långa.

Step Mix FG
Om FortGjort Step Mix Här bjuds du på enkel och följsam konditionsträning på en steplåda. Små dansanta inslag sätter guldkant på FortGjort Step Mix som gör konditionsträningen till något utöver det vanliga. Du kan förvänta dig en härlig mix av olika musikstilar, nya som gamla hits!

Mage Rygg FG
Om FortGjort Mage Rygg En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. FortGjort Mage Rygg stärker mittpartiet på kroppen genom övningar för magen och ryggen. Du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform. Alla övningar sker sittande eller liggande på en matta.

Pulsträning FG
Om FortGjort Puls Träning FortGjort PulsTräning består av övningar och rörelser för att förbättra/bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också att medföra en ökad förbränning i din kropp. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå. Vissa intervall är längre och andra så korta som 20 sekunder. Varje intervall består av enkla och effektiva övningar eller rörelser och de ska upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny övning/rörelse. En träningsform med mycket puls och massor av energi.

Yoga Kraft FG
Om FortGjort Yoga Kraft Yoga Kraft bygger på traditionella och något mer fysiskt krävande Yoga övningar. Vi arbetar i olika positioner och stannar i varje position för utmana kroppen. Alla övningar sker i lugnt tempo och vi strävar efter att skapa en avkopplande känsla. Alla som vill Yoga, kan Yoga!

Yoga Puls FG
Om FortGjort Yoga Puls I denna klass gör vi en kort serie av enkla övningar och positioner i varje låt. Övningarna och positionerna är inspirerade av olika former av Yoga och skapar en härlig energi i kroppen och höjer pulsen. En värme uppstår som bland annat mjukar upp kroppen och släpper spänningar. För dig som vill ha en pulshöjande Yoga. Alla som vill Yoga, kan Yoga!

Box Mix FG
En pulshöjande träningsstund med mycket träning för överkroppen. Enkel skuggboxning i korta kombinationer blandas med styrka och uthållighet för ben och säte med din egen kropp som motstånd. Enkel och tuff träning som ger mersmak!

Rörlighet FB
Om FortGjort Rörlighet Stretch och rörlighet står i fokus under denna rogivande träningsstund. De harmoniska rörelserna är lätta att anpassa efter dina egna förutsättningar. FortGjort Rörlighet är som balsam för din kropp.

Multiträning FG
Om FortGjort Multi Träning FortGjort Multi Träning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång. En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie. En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma.

Funktionell träning FG
Om FortGjort Funktionell Träning Sträcka sig upp för att nå hyllan i skafferiet, kliva ut ur bilen, böja sig ner för att knyta skorna… Träna som du lever. FortGjort Funktionell Träning bygger upp en funktionell styrka, rörlighet och balans i din kropp som du kan utnyttja i vardagen.

Puls gympa FG
Fortgjort PulsJympa ökar eller bibehåller din kondition och du får även en högre förbränning i kroppen av de pulshöjande rörelserna och övningarna. Träningen är effektiv med en kreativ touch och härligt fartfyllt. Du bestämmer självnivån på dina rörelser/övningar allt utifrån dina egna förutsättningar och önskemål.